Den biopsykosociale model

Vores gruppe har bygget vores projekt op på baggrund af den biopsykosociale model. Denne model kan man også kaldes for en slags teori.       Den handler om, når man skal undersøge noget, som omhandler mennesket, så kigger man fra 3 vinkler. Den biologiske vinkel, den psykologiske vinkel og den sociale vinkel. Teorien er, at når man skal have viden om et emne, der indikerer mennesket, så kan man ikke kun kigge fra ét synspunkt. På den måde kan man få en større forståelse for emnet, så man fx ikke kun kigger på den biologiske faktor. Vi har valgt at bruge denne model, fordi den er en god perspektiveringsmodel for vores emne. Når man kigger på vores emne (Det menneskelige behov for fællesskab),              så spiller alle disse 3 faktorer ind. Vi vil så forklare, hvorfor de gøre det inden for dette emne. 

Biologisk: Når man kigger på det biologiske aspekt, skal man kigge på, hvad der sker i kroppen. Ved hjælp af denne baggrundsviden, har vi undersøgt på nettet og stillet spørgsmål til en psykolog og en forsker indenfor fælleskab, spørgsmål som fx "Hvad sker der i hjernen, når vi bliver en del af fællesskabet/får anderkendelse og omvendt"? 

Psykologisk: Når man kigger på det psykologiske aspekt, skal man kigge på følelser, overbevisninger, holdninger osv. Dette er et emne, som man ikke kan forklare med videnskab og fakta. Med denne baggrundsviden har vi undersøgt på nette og spurgt de to som vi interviewede, spørgsmål som fx "Hvad føler man, når man er en del af fællesskabet/får anderkendelse og omvendt"?

 Social: Når man kigger på det sociale aspekt, skal man kigge på, hvordan omgivelserne er. Med dette mener vi omkring, hvordan man opfører sig over for folk, og hvordan folk opfører sig over for en. Det er også i denne kategori, at man kigger på normer, kulturer osv. Med denne baggrundsviden har vi undersøgt på nettet og spurgt de to som vi har interviewet, spørgsmål som fx "Hvordan opfører man sig, hvis man er inde i fælleskabet/bliver anderkendt og omvendt"? 

Den anden "ramme"                                                                                                                         Gennem denne information kan du se, at vi tager meget udgangspunkt i, hvad sker, hvis vi får fællesskab/bliver anderkendt og hvis vi ikke gøre. Vi synes, at det er meget interessant at kigge på vores emne, på den måde. Nu ved du, at vi har lavet vores projekt på baggrund af den Biopsykosociale model og en slags enten eller-situation.

   
Deltag i Fællesskabet | 2017 | Vester Skerninge Friskole
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang